Vijesti

21.03.2023.

Edukacija za roditelje "Utjecaj elektroničkih medija na razvoj i zdravlje djece"

Dana 21. ožujka 2023.godine u prostorijama centralnog vrtića Slano s početkom u 16.30 sati održana je edukacija za roditelje pod nazivom "Utjecaj elektroničkih medija na razvoj i zdravlje djece". Edukaciju je pripremila Matija Čale Mratović dr.med.specijalistica školske medicine Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Roditelji su saznali što izloženost elektroničkim medijima radi dječjem mozgu i kakve posljedice ima na motorički, govorno-jezični, emocionalni i socijalni razvoj djece.

Uz predavanje za roditelje, održana je i edukacija za odgojitelje uz prikaz slikovnice o medijskoj  pismenosti "Nije strava provesti dan bez ekrana". Slikovnica je nastala u suradnji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, Dječjih vrtića Dubrovnik te Dječjeg vrtića Pčelica. Edukaciju za odgojitelje je pripremila Alma Džanović Mateljan,  edukacijska rehabilitatorica iz Dubrovnika.

Slikovnica je dostupna u elektroničkom obliku PDF izdanju na web stranici Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika https://ztk-du.hr/slikovnica-nije-strava-provesti-dan-bez-ekrana/

Ovim putem zahvaljujemo onim roditeljima koji su odvojili svoje vrijeme i sudjelovali na edukaciji.